İzmir de Ulaşım

ANADOLU YAKASI BOSNA SANCAK DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Pendik Anadolu Yakası Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin dernek balo salonunda düzenlediği ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar’ günü etkinliğine davet edile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’da katıldı.

10 Mart 2019 Pazar 17:10

ANADOLU YAKASI BOSNA SANCAK DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

 

Pendik Anadolu Yakası Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin dernek balo salonunda düzenlediği ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar’ günü etkinliğine davet edile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’da katıldı.



Pendik Anadolu Yakası Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği balo salonunda gerçekleştiren geceye, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve eşi, CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Onursal Adıgüzel, CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta, CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel ve tartışmalı şekildi son anda aday gösterilmeyen CHP Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, CHP Pendik Gençlik Kolları ve izmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül katıldı.



Bayrampaşa Bosna Sancak Derneği ve Pendik Bosna Sancak Derneklerinin sevdalinka korosunun söylediği muhteşem Boşnakça şarkıların yanı sıra derneklerin folklor ekiplerinin oynadığı Boşnak halk oyunları da büyük ilgi görürken ayakta alkışlandı.  



Gecede kısa bir konuşma yapan Anadolu Yakası Bosna Sancak Dernek Başkanı Erdoğan Erden şunları söyledi;

‘Bütün kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar’ günü kutlu olsun. Sosyal medya üzerinden yaptığımız daveti kabul ederek biz Boşnakları onurlandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu ve eşine teşekkür ediyorum.

Boşnak kültürümüzü kısmen de olsa yakından tanıma fırsatı bulacağınızı düşünüyorum. Bu gecede Bayrampaşa ve derneğimizin ortaklaşa kurduğu ‘Sevdalinka korosu’ ile Boşnak müziğini tanıyacaksınız. Gecemizi onurlandıran bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum.’ Dedi



CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu gece ile ilgili şunları söyledi;

‘Bütün kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar’ günü kutlu olsun. Sosyal medya üzerinden bana yapmış olduğunuz davet çok güzeldi. Bende bu güzel gecede sizlerle beraber olduğum için mutluyu. Boşnak kültürünü biliyorum Boşnak arkadaşlarımız var.

Sevgili Boşnak dostlarım, sizler beni çevrenize anlatacaksınız beni görüyorsunuz asla kibirli olmadım olmayacağım, İstanbul’a yeni bir enerji, genç ve dinamizm gerekli diyeceksiniz bunları sizler anlatacaksınız. Ortak akılla belediyeyi yöneteceğimizi anlatmanızı istiyorum. Belediye’yi ortak akılla yöneteceğim sizleri utandırmayacağım göğsünüzü gere gere ben size demiştim diyeceğiniz bir Belediye Başkanı olacağım.’ Dedi      

 

Dernek Başkanı Erdoğan Erden, Boşnak kadınların örmüş olduğu Boşnak kilimini Ekrem İmamoğlu'na hediye etti.



Geceye gelenlerin bir kısmı izdihamdan salona giremedi.



Pendik Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar’ gününün sonunda geceye katılanlar hep birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.
 




Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 21348 kez okundu
Yükleniyor...