İzmir de Ulaşım

İZMİR'DE ANLAMLI EYLEM!!!

İzmir'deki Eylem Söylem Grubu'nun Başkanı ve Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) İzmir Temsilcisi Nur Şule Baylan, akaryakıt ürünlerine yapılan zammı protesto etmek için haftada iki gün ''kontak açmama'' eylemi yapacaklarını bildirdi.

16 Aralık 2010 Perşembe 14:29

     Baylan, yaptığı açıklamada, hayvansever grupları ile yarın İzmir'den başlatacakları eyleme, diğer sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi için çağrıda bulunduklarını kaydetti.
     Ülke genelinde eylemin yürütülmesi için sendikalar, partiler ve meslek odalarıyla görüşmeler yaptıklarını anlatan Baylan, şöyle devam etti:
     ''Türkiye, 28 Avrupa ülkesi arasında en pahalı benzini kullanan ülke. Mazotta ise ikinci durumda. Türk insanı akaryakıttaki bu birinciliği ve ikinciliği hak etmiyor. Pazartesi ve cuma günleri, ülke genelinde araçların kullanılmaması, akaryakıt tekellerine karşı tepkinin boyutunu ortaya koyacak. Ayrıca kontak açmama eylemi ile yapacağımız tasarrufu, sokak hayvanlarına yemek olarak döndürebiliriz.
     Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin önemli bir güç olduğunu bu eylemle ortaya koymak istiyoruz. Çağrı yaptığımız sivil toplum örgütlerinden olumlu mesaj alıyoruz.''
Haber Kaynağı: AA

Bu haber 1278 kez okundu
Yükleniyor...