İzmir de Ulaşım

İzmirli halıcılara büyük onur…

HALIMDER Başkanı Naci Ölçen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından ‘Türkiye’de Halıcılığın Duayeni’ ödülüne layık görüldü…

10 Ekim 2017 Salı 15:09
İzmirli halıcılara büyük onur…


HALIMDER Başkanı Naci Ölçen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından ‘Türkiye’de Halıcılığın Duayeni’ ödülüne layık görüldü…

İstanbul’da düzenlenen Halı tasarım Yarışması etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törende, İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği Başkanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Naci Ölçen ödül aldı.
Türkiye’de Halıcılığın Duayeni ödülünü İstanbul Halı İhracatçıları birliği Başkanı Uğur Uysal’ın elinden alan Naci Ölçen, İzmirli halıcıların gururu oldu.

İzmir farkı
Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Gaziantep Orta-Doğu Halı İhracatçılar Birliği ve İstanbul Halı İhracatçılar Birliği  işbirliğince tertiplenen İSTANBUL HALI HAFTASI ( İSTANBUL CARPET WEEK ) için özel davet alan Ölçen,  ödülü İzmir’deki sektör üyeleri adına aldığını söyledi.
İzmir’de faaliyet gösteren halı ve yer döşeme sektörünün Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu kaydeden Naci Ölçen, ‘Gerek ulusal gerek uluslararası fuarlarda farkımızı ve kalitemizi gösteriyoruz. İstanbul Halı İhracatçılar Birliği’ne nazik jestlerinden dolayı teşekkür ederim. İstanbul, Kayseri ve Ankara’nın yanısıra Gaziantep ile de önemli işbirlikleri yapıyoruz. Bu noktada  Gaziantep Orta-Doğu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’ın katkılarını da göz ardı edemeyiz. Amacımız ortak çalışmaları pekiştirmek, üyelerimize yeni pazar alanları açarak refah seviyemizi ve ticaret potansiyelimizi geliştirmektir. Önümüzdeki dönem uluslararası çalışmalara hız vereceğiz. Bu vefa dolu jestler benim hizmet aşkımı ve azmimi artırmaktadır’ diye konuştu.


İhracat artışı
2016/17 döneminde Ege Bölgesinde halı ihracatında yüzde 38’lik artış görüldüğüne dikkat çeken İstanbul Halı İhracatçıları birliği Başkanı Uğur Uysal ise bu başarıda Naci Ölçen’in büyük emeği olduğunu ifade etti.
Ölçen’in çalışmalarını yakından izlediklerini belirten Uysal, ‘Son bir yılda da bölgede halı ihracatında yüzde 7’lik bir artış gözleniyor. İç ve dış ekonomik sıkıntıların yaşandığı, ülkemizin bulunduğu coğrafyada önemli sorunların görüldüğü bir dönemde ihracat artışı başarıdır. Halı sektörünün ülke çapında Naci Ölçen gibi isimlere ihtiyacı bulunuyor. Ölçen’in başarılı çalışmalarını sürdüreceğine ve  önümüzdeki dönemlerde işbirliğimizi pekiştireceğimize inanıyoruz’ dedi.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 5940 kez okundu
Yükleniyor...