İzmir de Ulaşım

İZMİRDE HEDEFLER: CHP=DELEGE CEMAAT VE AKEPE=YEREL SEÇİM

İstanbul bitti, Ankara'da zaten kalan bir şey yok şimdi moda İzmir.İzmir'in bakir yerleri cemaat ve Akepenin iştahını kabartıyor. Yerel seçimlere asılmaları ondandır.Peki İzmir'in çağdaş yüzü ne durumda? Onalar delege avında.Yine aynı hastalık.Birbirlerine yumruk ve kuyu kazıcılığı ile meşguller.Ama hiç bir şey çantada keklik değil efendiler.Uyanın artık.

11 Ocak 2012 Çarşamba 00:12
  Büyük bir rantiye yığılması var İzmir'de.
Malum zati muhteremler İzmir'i aldıklarında bakir tüm alanlar ranta açık bir patlama ile peşkeşe hazır olacak.En fazla 1 yıl.Bir yıl sonra İzmir'inde yeni zenginlerini daha çok görebiliriz Alsancak'ta Konak'ta.Türbanlı yeni yetmeler fink atacaktır mutlaka.Şu anda gösteriyorlar ama yarın yaşatacaklar.

AKP İzmir'de cemaat kanalı ile dolu dizgin uçuyor.Her semtte çmber sakalla başlayan değişim daha sonra cüppe ile devam ediyor.
Peki buna İzmir'in demokrat yanı ne yapıyor derseniz çok kısa bir sözcükle delege avıcılığına koşuyor.
Kısır bir cephede, küçük hedeflerle avunuyorlar.Bir ay doğru söylemlerin peşine, dar alanda delege avcılığı daha cazip geliyor efendilere.

Cemaat ve AKP varoşlarda bin bir yalanı tespih danesi gibi sıralayarak yaldızlı rüyalara bağlıyorken kitleleri diğer yanda kalanlar aynalarda kendine güzel sensin diyerek avunuyor.

Bornova'da bir birlerinin gırtlağına sarılan mı ararsın, Karşıyaka'da uzun vadeli hedeflerden cayarak kısa vadelei hedefleri büyük sözlerle pazarlamaya çalışanımı? Yoksa demokrasi adına güç birliği adı ile feminizm cakasında olanlaramı?

Bu durum cemaatı kıs kıs güldürüyor.
Ve hızına hız katıyor.

İşçileri cuma namazına göre ayarlayan dericilerden, cumartesi pazar işçilerini iliğine kadar sömürmeye çalışan tekstilci efendiler bir eli balda bir eli yağda yazlıklarda günlerini yaşıyorlarken CHP li belediyeler zabıtalarını eli sopalı sokak kabadayısı yapıp küçük esnafın canına ot tıkmaya çalışıyor.

Kaldırımdan masa kaldırma girişimi dinci belediyelerin çağdaş yaşama bir iğne batırma girişimi olarak akıllara kazınıyor.Ama bunu örnek alarak İzmir gibi demokrat olduklarını iddia eden belediyelere ne oluyor? Anlamak çok zor.

Ne yapsınlar her biri işyerlerini kapatıp mescit mi yapsa acaba?
Bunu mu istiyor CP li belediyeler?

Körfeze nazır dükkanlarının önünde müşteri dedikleri İzmir'in çağdaş yüzüdür efendiler.Onların sosyal yaşamlarına müdahale ne anlama geliyor? Sonu nereye varacak düşünen var mı?
Çağdaş kent derseniz yüzünüze öyle bir şamar gibi gelir ki İtalyan kentleri...Sokaklarda masalara oturmuş insanlar kentin havasını çekiyorken ciğerlerine size ne oluyor bu insanları kuytuluklara göndermekle elinize ne geçer sanıyorsunuz?

Yarın İzmir'i alacak olan AKP ye zemin mi hazırlıyorsunuz?

Yazık.
Haber Kaynağı: ESH- Doğan Prepol
Yükleniyor...
Yorumlar yüklenirken lütfen bekleyiniz...