İzmir de Ulaşım

“DEĞİŞİM” KONAK'TAN BAŞLADI

Dünyanın 129 farklı ülkesinde aktif olarak kadın ve kız çocuklarının haklarını savunan ve onlar için daha iyi yaşam şartları oluşturmak için projeler geliştiren Uluslararası Soroptimist Federasyonu’nun hazırladığı‘Değişim Atölyesi’ adlı projenin tanıtımı Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

20 Kasım 2014 Perşembe 11:45
“DEĞİŞİM” KONAK'TAN BAŞLADI 


Dünyanın 129 farklı ülkesinde aktif olarak kadın ve kız çocuklarının haklarını savunan ve onlar için daha iyi yaşam şartları oluşturmak için projeler geliştiren Uluslararası Soroptimist Federasyonu’nun hazırladığı‘Değişim Atölyesi’ adlı projenin tanıtımı Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye’de İzmir’in de içinde olduğu 7 ayrı ilde uygulanacak projenin aynı zamanda iştirakçilerinden biri olan Konak Belediyesi’nin İsmetpaşa Semt Merkezi’nde düzenlendi. Tanıtım toplantısına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyon Başkanı İlke Erol, Proje Koordinatörü Psikolog Şebnem Dal ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşundan kadın katıldı. 

ŞİDDETE KARŞI 30 SAAT EĞİTİM
Avrupa Birliği’nden destek alınarak hazırlanan ve ‘Değişim Senin de Elinde’ sloganıyla yola çıkan proje sayesinde şiddet mağduru kadınların bilinçlendirilmesi ve şiddete bizzat kendilerinin dur demesi amaçlanıyor. Drama yoluyla kadınlara ulaşılacak proje kapsamında haftada iki gün belirli merkezlerde çalışmalar düzenlenecek. Toplam beş hafta sürecek proje kapsamında İzmir’de de eğitimler İsmetpaşa Semt Merkezi’nde verilecek. 30 kadınla 30 saat yürütülecek olan Değişim Atölyesi’nin sonunda tüm katılımcılar katılım belgesi alacak. 

PEKDAŞ: KADINLAR GÜÇLENECEK
Projenin İzmir ayağına ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların sosyal hayatta daha etkin yer alması gerektiğini vurguladı. Kendisi de uzun yıllar boyunca kadın hareketinin içinde yer alan Başkan Pekdaş, “Bu proje ile kadınların ayakları üzerinde durmasını, onların güçlenmesi ve kendi kimlikleriyle barışık olmasını amaçlıyoruz. Biz de bu çalışmaya destek vermekten ve bu buluşmaya ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutluyuz” dedi. 

OYNAYARAK ANLATACAKLAR
Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyon Başkanı İlke Erol da proje kapsamında kadınlara maruz kaldıkları şiddet olaylarına karşı yapmaları gerekenleri drama yoluyla anlatacaklarını söyledi. Erol, “Drama yoluyla kadına çatışmasız bir hayatın nasıl olduğunu, uğradığı şiddetin farkında olmasını ve bununla nasıl başa çıkabileceğini göstermek amacındayız. Kadınlara şiddet gördüğünde yalnız olmadığını, bunun başkalarının da başına geldiğini,şiddete maruz kaldıysa paylaşması gerektiğini anlatacağız.Yapması gerekenleri drama yolu ile göstereceğiz” dedi.
SESSİZ KALMAK ÇARE DEĞİL
Proje Koordinatörü Psikolog Şebnem Dal ise, yapılan araştırmalar sonucunda kadının şiddete yönelik algısının değişmeye ihtiyacı olduğunun saptandığını belirterek şöyle konuştu:“Pek çok kadın şiddeti kabul ediyor veya pek çok şeyi şiddet olarak algılamıyor ya da şiddete boyun eğmenin şiddeti engelleyeceğini düşünüyor. Biz bu projede şiddeti ön plana çıkarmıyoruz. Kadının kendisine güven duyması, daha iyi iletişim kurabilmesi ve kendisinin farkındalığını yükseltmek üzerine çalışmalar yapıyoruz. Kadın olmanın her türlü haksızlığa ve eşitsizliğe uğramak anlamına gelmediğini göstermek istiyoruz.” 
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1042 kez okundu
Yükleniyor...