19 Ağustos 2025 Salı
YURTTAŞLARIN CİNLERLE BİTMEYEN SAVAŞIKaradeniz azgın dalgalarını yaşattığı insanına sindirmesi ilede ünlüdür.O dalgalardan beslenen beinlerin fırtınasına hiç bir güç dayanamaz.Kıvırmaz, eğilmez, süslü laf edemez...Ağz dolusu küfürse küfür, ,syansa en ateşe bulanmışıdır Karadeniz.![]()
İşte Nihat Genç bu karanlık döneme ait elinde ne vara gözlemlerini, kitaba döktü.
“Yurttaşların Cinlerle Bitmeyen Savaşı” adı ile basılan son kitabı yalın düz bir renkle mavi ile piyasaya sürüldü. ![]() OdaTv Obdusman köşesinde kitabı şöyle tanıtmış; "Odatv’nin Nihat ağabey’i, yazarımız Nihat Genç yeni kitabını çıkardı. “Yurttaşların Cinlerle Bitmeyen Savaşı” adlı kitap Cadde yayınları etiketiyle okurlarıyla buluştu.
Genç kitabında; “Türkiye’de şu an aslında neyi yaşıyoruz” sorusuna yanıtlar veriyor, bu fırtınayı kimin neden üflediğini gözler önüne seriyor, nereden nereye sürüklendiğimizi anlatıyor.
Bunları yaparken de; içinde bulunduğumuz bu kurak, çatlamış, kahverengi atmosfere adeta yağmur gibi yağıyor. Okudukça yağmur sonrası toprağın kokusunu duyuyorsunuz.
Seçimlere, medyaya, PKK’ya, Suriye operasyonuna, Ortadoğu’ya ve daha nice çetrefilli konuya, Nihat Genç bu kitabıyla röntgen çekiyor.
Ve…
7 arkadaşımızın neden hapiste olduğunu birebir tanıklığıyla duyuruyor. Odatv operesyonunda yerleştirilen maskeyi indiriyor ve “bir de benden dinleyin” diyor.
“Odatv’ye saldırmanın dayanılmaz hafifliğinin” altındaki gerçeği, sözünü sakınmadan haykırıyor. Satılık kalemleri, özel yetkili yazıcıları, kral şakşakçılarını deşifre ediyor.
![]() Evet…
Bu toprakların vicdanı Nihat Genç, medyanın her türlü sansürüne, görmezden gelinmesine, engellenmesine rağmen yüzbinlerce okuruyla buluşmaya devam ediyor.
Okuruyla buluşmaya devam ediyor.
Yazarımızı bu esere imza attığı için tebrik ederken, kitabından bir satırla bitirelim:
“Ne diyordu aşık Veysel ‘bu düğümü kimler çözer’, bu düğümü ‘dalgalar’ çözer, bağımsız yazarların dalgaları…”
Haber Kaynağı: OdaTv
Yükleniyor...
İLGİLİ HABERLER
|