İzmir de Ulaşım

AKP MİTİNGLERİNDE GÜVENLİK ZAFLARI BİR CAN ALDI

APK Karadeniz'de Trabzondan sonra Artvin/ Hopa'da da protestolarla karşılandı.Protestocu gençlere ateş açarak karşılık veren güvenlik ve korumalar bir kişinin ölümüne yol açtılar.

31 Mayıs 2011 Salı 18:50
Başbakan Erdoğan’ın Hopa mitingi öncesi ilçede olaylar çıktı. Sabah saatlerinde mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hakim bir binaya  ’AKP Hopa’dan defol! Gençlik Muhalefeti’ yazılı pankart asan yüzlerce genç, mitingin yapılacağı meydana inip horon çekerek protestolarını sürdürdüler, Cumhuriyet Meydanı üzerinde 3 helikopter alçaktan uçtu.
Göstericiler buna tepki için ’yuh’ çekip, HES’leri protesto için de ’Su haktır, satılamaz’ pankartı açınca polis müdahale etti. Protestocu grupta bulunan bazı kişiler kaldırım taşlarını sökerek polise atarken, polis tazyikli su ve biber gazı kullandı ve ilçe bir anda savaş alanına döndü. Göstericilerden ve polislerden yaralananlarla, biber gazından etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda ve hastanede tıbbi müdahalede bulunuldu.
En enterasan olanıda Başbakan'ın korumasının Polisi yönetmesi idi.Koruma müdürü, polisi yönetmeklede kalmadı.Polisten aldığı silahıda kullandı.









Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1057 kez okundu
Yükleniyor...
Yorumlar yüklenirken lütfen bekleyiniz...