İzmir de Ulaşım

BAYIR, ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASINI ZİYARET ETTİ

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

28 Temmuz 2016 Perşembe 12:33
BAYIR, ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASINI ZİYARET ETTİ


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Yerel yönetimler ve çevre problemleri ile ilgili sorunların konuşulup, çözüm önerilerinin bahsedildiği toplantıda, Atık su, Hidroelektrik Santralleri gibi konular da ele alındı.

EKOLOJİK DENGEYE ZARAR VERMEMELİYİZ
Türkiye'de toprak kirliliği konusunda çevre uzmanları tarafından, ciddi ve önemli çalışmalar yapıldığını belirten Bayır, ‘’Ancak ülkemizde hala ciddi miktarda bir toprak kirliliği var. Örneğin, İzmir Gaziemir'de tehlikeli atıkların üzerine 30 bin ton toprak atıldı. Bu anlayıştan vazgeçmeliyiz.  Topraklarımızı kirletmemeliyiz. Bize miras kalan topraklarımıza sahip çıkarak, ekolojik dengeye zarar vermemeliyiz.  ÇED raporları alınmadan çalışmalar yapılmamalıdır. Bununla ilgili olarak TBMM'de gerçekleştireceğimiz çalışmalarda, Çevre Mühendisleri Odası ile görüş alışverişinde bulunarak, çevre sorunlarının daha fazla dile getirilmesi için diyaloğumuzu sürdürmek istiyoruz.‘’ dedi.


GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bayır'ın odalarına ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, '' Oda olarak, tarım, sanayi, üniversiteler gibi çevreyi koruma üzerine uluslararası alanlarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Daha güzel bir yarın bırakma adına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da  görüşlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.
 

Bu haber 1336 kez okundu
Yükleniyor...