İzmir de Ulaşım

BAYIR’DAN, HÜKÜMETE ELEŞTİRİ YAĞMURU

Mecliste bu hafta görüşmelere başlanan ‘’Taşınır Rehni Kanun Tasarısı’’ kanununun maddeleri üzerinde CHP Gruba adına CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, OHAL döneminde halkın yaşadıkları zorluklara değinerek, hükümetin politikalarını eleştirdi.

20 Ekim 2016 Perşembe 15:37
BAYIR’DAN, HÜKÜMETE ELEŞTİRİ YAĞMURU


Mecliste bu hafta görüşmelere başlanan ‘’Taşınır Rehni Kanun Tasarısı’’ kanununun maddeleri üzerinde CHP Gruba adına CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, OHAL döneminde halkın yaşadıkları zorluklara değinerek, hükümetin politikalarını eleştirdi. 

KABUL EDİLSEYDİ, BELKİ DE BU MAĞDURİYETLER YAŞANMAZDI
Bayır, Kamu Personeline alımlardan önce yapılan, ‘’Yazılı ve Sözlü mülakatlarda Kamera kaydı gözetiminde yapılmasını’’ sağlayacak kanun teklifini 1 sene önce verdiklerini, ancak hükümetin bu teklifi gündeme bile almadığını ifade ederek şunları söyledi. ‘’Bazı yazılı ve sözlü mülakatlar ile ilgili, inanılmaz iddialar var. Son 100 yılın en büyük Lideri kimdir sorusuna, bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci olan, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile şu anda ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçenekli soruların sorulduğu iddia edilmiş ve bu  seçeneklerden Mustafa Kemal Atatürk’ü tercih edenlerin elendiğine dair ciddi iddialar ortaya atılmıştır. Mülakatlarda, kayıt sistemi yapılmadığı için, bu iddialara kanıt gösterilmemiş, dolayısıyla mağdur bir kesim yaratılmıştır. Oysa biz bu teklifi geleceği daha önceden görerek, mağduriyetlerin yaşanmaması adına vermiştik. Verdiğimiz teklif eğer kabul edilseydi, belki de bu mağduriyetler yaşanmazdı. Bu durumun önüne geçebilirdik’’


15 TEMMUZ’U BAHANE EDEREK BİRÇOK YANLIŞA İMZA ATTINIZ
15 Temmuz’u bahane ederek birçok yanlışa imza atıldığını da ifade eden Bayır, ‘’ FETÖ’cü adı altında birçok okulu kapatarak, öğrencileri, öğretmenleri, velileri mağdur ettiniz. Sendikalara baskı uygulayıp, sendikalı işçi sayısını düşürdünüz. Kasım ayı içerisinde devreye girecek uygulama ile karşınızda duran sendikaları kapatma çabası içerisine gireceksiniz. Onbinlerce öğretmeni görevden aldınız. 14 yıl içinde eğitim sistemini darma duman ettiniz. Çünkü sorgulamayan, araştırmayan cahil bir toplum yaratmak istiyorsunuz. Öğretmenleri açlığa, sefalete sürüklediniz. Yandaş medya ile toplumu hipnotize ederek, Cumhuriyet ve değerlerini yok ettiniz. ‘Ekonomiyi düzelteceğiz’ dediniz, cari açıkla, dış borçla ekonomiyi çökertip, esnafımızı, sanayicimizi borç batağına sürüklediniz. İhracat yapılmasına ve fabrikaların kapatılmasına göz yumdunuz, altı milyon insanımızı işsizliğe mahkum ettiniz. İşsizlik ve çaresizlikten intihar eden bir kitle yarattınız. ‘15 Temmuz’da tatbikata gidiyoruz’ diye kandırılan kınalı kuzularımızı hapse attınız. Günahsız insanları FETÖ’cü diye damgaladınız. Anaların babaların ciğerini dağladınız. Cumhuriyetimizin koruyucusu olan TSK’nın itibarını yerle bir ettiniz. Ülkemizin güvenliği için çarpışıp can veren Şehitlerimizle, 15 Temmuz darbe gecesinde Şehit olan insanlarımızı ayrıştırdınız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlattınız.’’ dedi. 

ATATÜRK ve CUMHURİYETLE BİR HESAPLAŞMA İÇERİSİNDESİNİZ
2023’te, Akp hükümetinin asıl hedefinin rejim değişikliği olacağını söyleyen Bayır sözlerine devam etti. ‘’2023’teki hedefinize az kaldı. Ohal’den faydalanarak tek adam iradesinin dedikleriyle, KHK’lar çıkartmaya devam ediyorsunuz. Bu hakkı da kendinizde, ‘Yüzde elli bize görev verdi’ diye savunuyor, diğer yüzde ellilik kesimi görmezden gelerek, toplumu 

kutuplaştırmaya devam ediyorsunuz. Cumhuriyet kurulduğundan bugüne, Atatürk ve Cumhuriyetle bir hesaplaşma içerisindesiniz. Hilafeti getirme çabası içerisindesiniz. Ancak şunu unutmayın, bu topluma ne kadar baskı yaparsanız yapın,  başaramayacaksınız. Bu ülkenin insanları Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ve onun aydınlanma devrimlerinden vazgeçmeyecektir.’’ şeklinde konuşarak sözlerini bitirdi.
 

Bu haber 997 kez okundu
Yükleniyor...