İzmir de Ulaşım

CHP 1.PARTİ BAŞBAKAN SEVMİYORSA SEBEBİ İŞTE BU

Başbakan Facebook, Twitter gibi sitelere tukaka demesinin nedeni varmış.İşte o neden aşağıda.Eğitim düzeyi yükseldikçe AKP aşağıya düşüyor.Aldatılamayacak kadar bilinçli ve aydın kesim AKP nin ve cemaatlerin düşmanı.Neden? Çünkü kul olmayacak kadar bilgi ile doluda ondan.Ama eğitim ve yaşam standartları düştükçe AKP nin oy oranı yükseliyor.Bunun sebebi ise kulluğa eğilimli beyinden geçiyor.

19 Mayıs 2011 Perşembe 00:41
 Bir ülkeyi, o ülkenin eğitip yetiştirdiği en değerli insanları yönetir, yönetmelidir. Bu bütün dünyada böyledir. Böyle olmazsa tarih ilerlemez; ülkeler yok olup giderler.
12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde, Facebook'ta yapılan ve yaklaşık 100 bin oy gibi -hiç bir ankette olmayan- çok sayıda seçmen kullanılan ankette, CHP açık ara farkla birinci parti çıktı. İkinci sırada MHP'nin yer aldığı ankette, AKP ancak üçüncü sırada kendisine yer bulabildi. Ankette CHP yüzde 35.5 oy oranı ile birinci parti, MHP yüzde 24 oy oranı ile ikinci, AKP ise yüzde 21.4 oy oranı ile üçüncü parti.
Daha önce de facebook ve twitter'da yapılan anketlerde de CHP birinci parti çıkmıştı. Bunun nedeni, bu tür teknolojiyi kullananların belli bir eğitim düzeyinde, kul değil yurttaş olmuş seçmenler olması olarak rahatlıkla değerlendirilebilir.
Çoluğumuzun çocuğumuzun, ülkemizin geleceğini belirleyecek iktidarları seçen, Tayyip Erdoğan'ın "Cumhuuur!" diye övdüğü seçmen profili Türkiye'de maalesef aşağıdaki gibidir.
Devletin (ve hükümetin) kurumu TÜİK verilerine göre 2011 yılında güzel ülkemizde:
 - 4.5 milyon okuma yazma bilmeyen,
- 13.5 milyon, okuma yazma bilmesine rağmen ilkokulu bitirememiş
- 18 milyon ilkokul mezunu,
- 9 milyon 555 bin yeşil kart sahibi yurttaşımız vardır!
Bu kültürel düzeydeki seçmen yurttaş kardeşlerimizin AKP'ye oy veren seçim bölgelerinde yoğun olarak yaşadıklarını Odatv okurlarına anımsatmamıza gerek yoktur!
Haber Kaynağı: OdaTv

Bu haber 994 kez okundu
Yükleniyor...