İzmir de Ulaşım

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÇAM'DAN AYŞENUR İSLAM'A SORULAR...

CHP İzmir milletvekili Musa Çam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği için Aşağıdaki sorularular ile ilgili TBMM.ne verdiği soru Önergesi verdi.

11 Aralık 2014 Perşembe 13:56
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÇAM'dan AYŞENUR İSLAM'A SORULAR...

CHP İzmir milletvekili Musa Çam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği için Aşağıdaki sorularular ile ilgili TBMM.ne verdiği soru Önergesi verdi. 

Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi, sosyal yardım başvurusu yapan kişilerin, başvurusundan ödemelere kadar tüm işlemleri elektronik ortamda yürüterek hane bazlı olarak yoksulluk envanteri oluşturmakta ve kamu kurumları tarafından verilen tüm sosyal yardımları merkezi veri tabanında tutmaktadır.

2015 yılı Bütçe sunum kitapçığında Genel Sağlık Sigortası gelir tespit işlemleri dâhil,8 milyon hane ve 30,5 milyon kişinin sosyo ekonomik verilerinin kayıt altına alındığı Yoksulluk Envanteri oluşturulduğu belirtilmektedir. Bu çerçevede,


1.      Sosyal yardım ve destek hizmetlerinden yararlanan toplam 30,5 milyon yoksul ve muhtaç kişi hangi sosyal yardım ve destek hizmetleri kategorisinden (Engelli, engelli evde bakım; muhtaç çocuk, genç; muhtaç yaşlı; muhtaç kadın; 2022 sayılı yasa kapsamında GSS primi karşılananlar; Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Fonu tarafından yapılan yardımlar(eğitim, yakacak, gıda v.s); şehit aileleri ve yakınları ve diğer kategoriler) yararlanmaktadır?


2.      Her bir kategoride kaç kişi sosyal yardım ve destek hizmetlerinden yaralanmaktadır ve bu yardımların dağılımı her bir kategoride ayrı ayrı nasıldır?


3.      Türkiye genelinde illere göre bu yardımların dağılımı nasıldır?

4.       Sosyal Yardım İstatistikleri Bülteni düzenli olarak yayımlanmakta iken 2003 yılından itibaren SYİB'ni yayımlanmamaktadır. Sosyal Yardım İstatistikleri Bülteninin yayımlanmamasının sebebi nedir? Tekrar yayımlanması planlanmakta mıdır?​

 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1179 kez okundu
Yükleniyor...