İzmir de Ulaşım

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER “ESNAFLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 64. Olağan Genel Kuruluna kooperatif ortaklarının yanı sıra CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Esnaf Oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

23 Ocak 2017 Pazartesi 12:06
CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER “ESNAFLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 64. Olağan Genel Kuruluna kooperatif ortaklarının yanı sıra CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Esnaf  Oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

CHP İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve  CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile genel kurula gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  yaptığı konuşmada esnafların sorunlarına değindi ve meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi. Esnafların sorunlarının çözüm bulmasını istediklerini belirten Gürer şöyle konuştu: “Esnaflarımız için hükümet kredi vaatlerinde bulunmakta,önce 30 bin lira kredi sözü verildi. Ancak ipotek kefil ve banka borcu olmayana bu kredi verildiği için esnaf yeterince yararlanamadı. Bankaya borcu olmayan esnaf yok ki. Dense idi banka borcu var ama düzenli ödüyor ona da kredi vereceğiz o zaman bir can suyu olurdu. 50 bin lira KOSGEB için kredi denildi ondanda sınırlı kişi yararlandırıldı. Kamuoyuna duyurulduğu kadar esnaf vaatlerden yararlanamıyor”dedi.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer esnafın sorunlarının çözüm bulmasının çok yönlü önemli olduğuna da değinerek yerli üretimin yerli ürünlerin korunması gerektiğini söyledi. TBMM bu konuda kanun teklifi verdiğini ve yabancı ürünlerin sınırlandırılmasını istediğini belirten Gürer “Yerli üretimi  ve ürünü koruyamaz ise sorunlarımız artar, sömürülen ülke durumuna düşeriz”dedi.

Esnafın sorunlarının giderek arttığını ve sıkıntılı bir döneme girildiğini de ifade eden Gürer Anayasa  değişiklikleri konusunda da “Hangi partiden olursanız olun mutlaka Anayasa değişikliklerini okuyun,araştırın, karşılaştırın. 12 Eylül 2010 referandumu ile HSYK değişti.  O süreç Balyoz, Ergenekon kumpası üretti. Ordu itibarsızlaştırıldı  ve  15 Temmuz süreci ortaya çıktı. Yeni Anayasa değişiminde  tüm yetkiler bir kişide toplanıyor.  Sistem rejim değişiyor.”dedi.  




 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1010 kez okundu
Yükleniyor...