İzmir de Ulaşım

CHP’li Çam’ın silah sevkiyatını sorusuna cevap 10 ay sonra geldi:

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın 10 ay önce AKP ile IŞİD arasındaki silah sevkiyatıyla ilgili ilişkiyi sorduğu önergesindeki bilgiler, bugün FETÖ bağlantısı ile Sabah gazetesinde ortaya çıkarıldı. Çam, “Üzerinden 10 ay geçmiş olan, zamanın başbakanı Davutoğlu’na ilettiğim; Balıkesir’de üretim yapan bir silah şirketinin Ortadoğu’ya gönderdiği silahları sorduğum önergemdeki soruların cevapları bugün FETÖ üzerinden adeta AKP aklanarak cevaplandırılıyor...

18 Ağustos 2016 Perşembe 11:26
CHP’li Çam’ın silah sevkiyatını sorusuna cevap 10 ay sonra geldi:


Ben yapmadım, her şeyi FETÖ yaptı!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın 10 ay önce AKP ile IŞİD arasındaki silah sevkiyatıyla ilgili ilişkiyi sorduğu önergesindeki bilgiler, bugün FETÖ bağlantısı ile Sabah gazetesinde ortaya çıkarıldı. Çam, “Üzerinden 10 ay geçmiş olan, zamanın başbakanı Davutoğlu’na ilettiğim; Balıkesir’de üretim yapan bir silah şirketinin Ortadoğu’ya gönderdiği silahları sorduğum önergemdeki soruların cevapları bugün FETÖ üzerinden adeta AKP aklanarak cevaplandırılıyor. Oysaki o dönemde tüm bunlara çanak tutuluyor, bu işler FETÖ ile bağlantılı şirketlere yaptırılıyordu. Buradan da anlaşılacağı üzere AKP için bugünün politikası ben bir şey yapmadım, her şeyi FETÖ yaptı politikasıdır” diye konuştu. 

“HABER, SORU ÖNERGEMİN DOĞRULUĞUNU BELGELEDİ”
CHP’li Çam, 16 Ekim 2015 tarihli soru önergesinde özellikle izinsiz üretim yapan firmalar eliyle yurt dışına silah sevkiyatı yapıldığını vurguladığını ifade ederek, şu önemli bilgileri verdi: “Bu çerçevede İŞİD’e giden silahların Türkiye’de üretildiği iddiaları doğru mudur?’diye sormuştum…  Aynı soru önergesinde Balıkesir ilinde yer alan bir dinamit ve mühimmat tesisinden söz etmiş ve Yavex Fabrikasında üretilen patlayıcı maddelerin Ortadoğu’ya gönderildiği bilgisinin doğru olup olmadığını, firma sahibi ve yetkilileriyle AKP’nin ilişkisini sormuştum. 15 Ağustos 2016 tarihli Sabah gazetesinde Abdurrahman Şimşek-Ferhat Ünlü tarafından yazılan haber geçmişte verdiğim soru önergesinin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu belgelemektedir. Ancak söz konusu haberin küçük bir kusuru var: Haberde AKP aklanmakta tüm suç yani ülkemizde üretilen silah ve patlayıcı maddelerin Ortadoğu’da terörist gruplara gönderilmesi suçu FETÖ’nün sırtına yüklemektedir. Ülkemiz ve geleceğimiz açısından böylesi bir yaklaşım geleceğe güvenle bakmamızın önündeki engeldir. Çok ciddi bir badireden geçmekteyiz. Başta Erdoğan olmak üzere AKP İktidarını samimiyete ve halkımıza hesap vermeye davet ediyorum.” 
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1671 kez okundu
Yükleniyor...