İzmir de Ulaşım

CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN ÜNİVERSİTE MEZUNU MU?

KARŞI GAZETE yazarı Emre Erciş'in kaleme aldığı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Üniversite mezunu mu? adlı yazısı;

08 Ağustos 2014 Cuma 23:08
CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN ÜNİVERSİTE MEZUNU MU? 

KARŞI GAZETE yazarı Emre Erciş'in kaleme aldığı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Üniversite mezunu mu? adlı yazısı;

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı olan Tayyip Erdoğan hakkında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 günden az bir süre kala ortaya atılan son iddia, Erdoğan'ın sahip olduğu üniversite diplomasının sahte olduğu yönünde.
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi üç yıllık, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" diyen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu tartışmayı başlatmış, çok geçmeden cevap Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Gül'den gelmişti. Gül "Erdoğan, 4 yıllık üniversite mezunu" demişti.

İETT'NİN ÜNLÜLER BİYOGRAFİSİ, SORU İŞARETLERİYLE DOLU
İETT'nin kurumsal resmi sitesinde yer alan ve "Onların Hikayesi" başlığı altında İETT'de görev yapmış ünlülerin hayatının anlatıldığı bölümde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İETT dönemine ait biyografisi yeralmakta. Erdoğan'ın İETT'de çalıştığı döneme ait bilgilerin paylaşıldığı bu bölümde çok ilginç detaylar mevcut. 

KAPTANLIĞINI YAPTIĞI İETT TAKIMI ŞAMPİYON OLDU
Recep Tayyip Erdoğan'ın İETT'nin resmi internet sitesinde yer alan bölümü, şu şekilde kayda geçirilmiş: 
"Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz 1974'te geçici olarak işe alınan 16 kişiden biriydi. Altıntepe binasının temizlik ve aksayan hizmetlerini yürüteceklerdi. 15 Ekim 1975'te 9 kadro için açılan ve Türkiye'nin komşuları, yönler, aritmetikten oluşan üç soruluk imtihanı kazanarak daimi işçi oldu. 
İETT'deki kayıtlara göre Kaptanpaşa Mahallesi Birlik Sokak Numara 13/A adresinde oturuyor.
1 Ekim 1976 tarihinde ise Altıntepe Daire Müdürlüğü'ndeki görevinden Spor ve Tesisler Müdürlüğü'ne nakledildi. 
Artık hem çalışıyor hem de yop koşturuyordu. Sorumluluğunu yürüttüğü İETT'nin  Şişli Garajı'ndaki kantinde takım arkadaşları Serdar Şahin ve Dursun Kara ile birlikte çalışıyordu. 
Fırtına gibi esen Erdoğan'ın, kaptan olduğu İETT futbol takımı 1978 yılında İstanbul 1. Amatör Liği Şampiyonu oldu. İETT'de yedi yıl futbol oynayan Erdoğan, 18 Haziran 1981'de istifa etti.

Gerekçesi "Özel sektörden almış olduğu uygun iş"ti. 13 Ağustos 1981'de "kurumla ilişiği kesildi"
İETT'nin http://www.iett.gov.tr/tr/main/pages/iett-unluleri/26 adresinde hala güncel olarak bulunan bu bilgiler içinde Erdoğan'ın Üniversite okuduğuna dair hiçbir bilgi verilmiyor ve, Erdoğan'ın kadrolu olarak çalıştığı, 13 Ağustos 1981 tarihinde kurumla ilişkisinin sona erdiği vurgulanıyor.

ERDOĞAN'IN DİPLOMASI ORJİNAL Mİ?
Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığı tartışmalarına yönelik birçok iddia ortaya atılmıştı. 
Bunlardan en önemlisi ise, Erdoğan ile aynı dönemlerde mezun olan Marmara Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi öğrencilerine ait olan diplomalardı. Bu diplomalar, Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen iki diploma örneğiyle karşılaştırıldığında ilginç çelişkiler ortaya çıkıyor. 

ERDOĞAN'IN OLDUĞU İDDİA EDİLEN DİPLOMALAR, İMZASIZ VE MÜHÜRSÜZ
Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen diploma ile aynı dönemde aynı fakülteden mezun olan Kazım oğlu Nural Düz isimli vatandaşın diplomaları karşılaştırıldığında ortaya ilginç çelişkiler çıkıyor.
Nural Düz isimli vatandaşın diplomasının sağ alt köşesinde yeralan Rektör imzası ve kaşesi, Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen diplomada mevcut değil. 
Sadece kaşe değil, aynı dönemde Dekan olan Prof. Dr. Sinan Artan imzalarıda farklılık arz ediyor. Yine diplomanın sol alt köşesinde daktilo ile yazılı olan " NŞ/NŞ İş bu belgede kazıntı ve silinti yoktur" ibaresi de, Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen diplomada yer almamakta.

HOCASI SON NOKTAYI KOYDU DENDİ AMA...!
Kamuoyu Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığını tartıştığı günlerde AKP'ye yakınlığı ile bilenen bazı yayın organları, "Erdoğan'ın hocası, son noktayı koydu" başlığıyla bir haber yayınladı. 
Yayınlanan habere göre Erdoğan'ın hocası olduğunu iddia eden Prof. Dr. Ergün Tuna, Erdoğan'ın 4 yıllık Aksaray Ticaret ve Yüksek Okulu'ndan mezun olduğunu iddia ederek, "Diplomasını gördüm" demekle yetindi.
Erdoğan'ın üniversite'de hocası olduğunu iddia eden Prof. Dr. Ergün Tuna'nın açıklamaları elbetteki bir bilgidir lakin bu bilgi bazı soru işaretlerinide giderdiği taktirde önem kazanır.
Tuna'nın ifadesine göre Erdoğan, Aksaray Ticaret ve Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştu. Oysa ortalıkta dolaşan ve Erdoğan tarafından da yalanlanmayıp üzerinde Erdoğan'ın imzası ve el yazısı bulunan mezuniyet diploması, "İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Ticari Bilimler Fakültesi"ne ait. 

Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek okulu'nun  tarihçesine bakıldığında, konuya yönelik ilginç bir bilgi mevcut.

 " 1977-1978 Eğitim ve öğretim yılında "Ekonomi", "İşletme" ve "Siyasal bilgiler" fakültelerini öğretim faaliyetlerine açan akademimizin, bünyesindeki "Galatasaray işletmecilik yüksekokulu"nun, "İşletme fakültesi"ne "Aksaray Yüksek Ticaret Okulu" ve "Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu"nun, "Ticari Bilimler Fakültesi"ne dönüştürülmesi ile meydana gelen tüm fakülteleri 1982 yılının temmuz ayında çıkartılan 41 sayılı kanun ile birleştirilerek "Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" adıyla eğitim ve öğretim hizmetlerine devam etmek üzere yüksek öğretim kurumundaki yerini almıştır" denilmekte. 

ERDOĞAN'A AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN İKİ AYRI DİPLOMA
Kamuoyunda bir türlü cevap bulamayan Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığı sorusuna karşı, internette ve bazı gazetelerde yapılan haberlerde, Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen iki adet Mezuniyet belgesi dolaşmakta. Prof. Dr. Ergün Tuna'nın açıklaması ve Aksaray Yüksek Ticaret Okulu'nun 1982 yılında Marmara Üniversitesine dahil edildiğine göre ve Erdoğan'ın da 1981 yılında mezun olduğu bilgisi dahilinde 2 diplomadan bir tanesi tutarsız ve gerçek dışı kalıyor. 

DİPLAMALARDAN BİRİSİ ÇELİŞKİLİ, DİĞERİ MÜHÜRSÜZ VE FARKLI İMZALI
Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen 2 diplomadan birisi elendiğine göre geriye sadece Erdoğan'ın kendi elyazısı ve imzasının bulunduğu diploma kalıyor. 

Bu diploma ise mühürsüz ve Dekan'ın imzası örnek bir diğer diploma ile çelişiyor.
Şimdi akıllarda tek bir soru var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 48 saat'den az bir süre kalmasına rağmen Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Üniversite mezunu mu?


Kaynak:Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE 

Bu haber 6545 kez okundu
Yükleniyor...