İzmir de Ulaşım

DENİZLİ' DE CİHANER COŞKUSU YAŞANIYOR

Cemaatçıların pisliklerini cesurca ortaya döken Eski Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in son atakla Denizli'den aday gösterilmesi kamuoyunda büyük bir taktirle karşılanırken, CHP,ı büyük bir küskünler ordusu oluşmasının önüne geçti.

18 Nisan 2011 Pazartesi 01:30
 Denizli'de CHP nin oy patlaması yaşayacağını gösteren tablo daha adaylığın açıklanması ile görülmeye başladı.
AKP Denizli'de panik yaşanıyor.
Cihaner için ilk balon Türkiye Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan tarafından uçuruldu.
"Sayın Cihaner, Denizli seni milletvekili seçmez, sana oy ve yol vermez" diyerek sözde suçlamalar yaptı...
Birbiri ile çelişkli ve panik halindeki bir insan görüntüsü veren suçlamaları şöyle;
"Sayın İlhan Cihaner’e sesleniyorum. Milletin iradesine kastedip, demokrasiyi, Menderes’i, özgürlüğü tüm arzusuyla yüreğinde taşıyan Denizli’mizden aday olabilirsin. Anayasa’nın 83’üncü Maddesi’nde belirtildiği gibi bu senin en temel hakkındır. Ancak buradan size yol yok, geçit yok. Bilesiniz ki hakkında açılan Ergenekon soruşturmasından daha büyük dosyan var. Bu dosya benim elimde. Sana sesleniyorum. Buradan sana geçit yok. Cumartesi günü basına düşmeden önce cuma günü Cihaner’in aday olacağını ben öğrendim. Cuma gününden bugüne kadar büyük bir heyecan yaşıyorum. Ergenekon soruşturmasından daha büyük dosyası olan Sayın İlhan Cihaner’e Denizli yol vermeyecek. Kafes Eylem Planı’nın Erzincan’daki icrai eylemlerini planlayan bir sanıktır Cihaner. Bu sanığın yalan söyleme hakkı vardır. Ama siyasete girdiyse yalan söyleyemez. Denizli halkı Cihaner’e oy vermez."
Yukarıdaki sözlerden bir şey anlamak mümkünmü acaba?
Birbirinden ayrı hiç ilintisi olmayan şeyler i, söz olsun torba dolsun cinsinden bir konuşma olduğu her halinden belli.
Ergenekon dosyasından daha büyük olan dosyalar varmış elinde...
Haklı Cihaner için hazırlanacak dosya bir kaç sayfa olamazdı elbet.O dosyada Cemaatlara karşı Cumhuriyeti savunmuş bir Cumhuriyetin bekçisinin mücadelesi olmalı.Yalandan kıytırık bir geçmiş değil onunki.
Her kesin sinip sustuğu bir yana cemaatlara yaranmak için dört nala onurlarını yeminlerini hiçe sayarken o bu ayak oyunlarında başına geleceklere aldırmadan görevini adma gibi cesurca yerine geirdi.
Dokunanların yandığı cemaatın tüm kirili ilişkilerini ortaya serdi.
Şİmdi Cumhuriyet bu bekçisini Denizliye emanet etmiştir.Denizli bunun heyacanını yaşayacak.


Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1113 kez okundu
Yükleniyor...