İzmir de Ulaşım

20 KİLOMETRE YOL YAPILDI,18 YENİ PARK TAMAMLANDI, 67 PAR YENİLENDİ

Bornova Belediyesi, 2015 yılında 234 milyon liralık bütçesiyle hem fiziki hem de sosyal alanlarda önemli yatırımlara ve hizmetlere imza attı.

30 Aralık 2015 Çarşamba 16:19
20 KİLOMETRE YOL YAPILDI,18 YENİ PARK TAMAMLANDI, 67 PAR YENİLENDİ  


Bornova Belediyesi, 2015 yılında 234 milyon liralık bütçesiyle hem fiziki hem de sosyal alanlarda önemli yatırımlara ve hizmetlere imza attı.


Doğanlar’daki Bornova Stadyumu’nun 6700 kişilik ilk bölümü tamamlandı. Salon Sporlarının yeni adresi olacak Altındağ Spor Kompleksi bitirilme aşamasına geldi. İhtiyaç sahiplerinin ücretsiz alışveriş yaptığı Dost Market ve down sendromlu gençler için açılan +1Down Cafe Türkiye’ye örnek gösterilirken, çiftçiye ve köylüye verilen destekler kırsalda yaşayanların geleceğe umutla bakmalarına katkı sağladı. Açılan yeni yollar ve asfaltlanan 20 kilometrenin üzerindeki yolla ulaşım daha konforlu hale getirilirken, yeni Bornova Belediyesi Hizmet Binası’nın proje çalışmaları da tamamlandı. 18 yeni park yapıldı, 67 yeni park da yenilendi. Belgem, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Genç Kafişler, hobi ve beceri edindirme kurslarında eğitim gören 7’den 70’e Bornovalıların sayısı 10 binleri buldu. Fiziki ve sosyal yatırımlarla insan odaklı belediyeciliğin gerekleri yerine getirilirken, kültür alanında da her kesimden insana hitap edecek etkinlikler yapıldı.

Bornova Belediyesi 2015 yılına 234 milyon liralık bütçe ile başladı. Geçen bir yıl içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İzmir futbolunun ihtiyaç duyduğu Bornova Arena’nın 6700 kişilik ilk bölümü bitirilirken salon sporlarının yeni adresi olacak Altındağ Spor Kompleksi tamamlanma aşamasına getirildi. Bu sürede kentin en önemli ihtiyaçlarından biri olan yeni hizmet binasının proje çalışmaları tamamlandı. Halen 13 ayrı binada verilen hizmetlerin tek merkezde toplanacağı proje iki işlevi birden yerine getirecek. Kısa sürede ihale hazırlıkları tamamlanacak yeni hizmet binası sayesinde şu anda kullanılan 13 bina sosyal ve kültürel hizmetlerin yürütülmesinde kullanılacak. 

İYİLİK YAYILDI 
Bornova Belediyesi’nin, ihtiyaç sahiplerinin tüm gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabildikleri Dost Market’in 2015 yılında Bornova Merkez’den sonra Altındağ’da ikinci şubesi açılırken, üçüncü şube için de hazırlıklar yapılıyor. Türk Kızılayı Bornova Şubesi’nin de desteklediği Dost Market sosyal dayanışmanın köprüsü oluyor. İnsan odaklı belediyecilik anlayışının ortak akıl ve sosyal belediyecilikle birleştirildiği Bornova’da down sendromlu çocuk ve gençlerin hayata tutunmasına katkı sağlayacak eğitim ve etkinlikler de yapılıyor. +1Down Kafe ise bu gençlerin hem çalışarak birey olmalarına hem de sosyalleşmelerine katkı sağlayan bir proje olarak Büyükpark’ta İzmirlilerin kullanımına sunuldu. İlk günden büyük ilgi gören +1 Down Kafe, dayanışmanın da adresi oldu.

DAHA ÇOK PARK DAHA YEŞİL BORNOVA 
Bornova’da 18 yeni park tamamlandı, 67 park da yenilendi.  Yeni yapılan, tamamen yenilenen ve tadilat yapılan parkların alanı 100 bin metrekareye ulaştı. Tüm parkların zeminleri kauçukla kaplandı. Pek çok parka yeni spor aletleri ve oyuncaklar konuldu. İhtiyaç duyulan yerlerde perde duvarları örüldü, bordür taşları döşendi. Duvar üzeri korkulukları ve gölgeleme elemanları yapıldı.


SOSOYAL BELEDİYECİLİK 
Dost Market’le ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşulurken, Dost Kart ile de üniversite öğrencilerinin esnaftan indirimli alışveriş yapması ve Gençlik Merkezi’nin ücretsiz hizmetlerinden yararlanması sağlandı. Dost Market’ten 3 bin 500, Dost Kart’tan ise 4 bin 400 kişi yararlanmaya devam ediyor. Soğuk havalarda merkezi noktalarda vatandaşlara sıcak çorba dağıtılırken, belediyenin kullanımındaki parklarda yapılan budamalardan elde edilen dallar ve odunlar dar gelirli ailelelerin sobalarında yanarak yuvalarını ısıttı. Yüzlerce çocuk için sünnet şöleni düzenlenirken, huzurevi sakinleri de düzenlenen yemekler, deniz gezileri, özel kahvaltı ve yemek organizasyonlarıyla unutulmadı.


HEDEF DAHA SAĞLIKLI TOPLUM 
Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 6 ekip yıl boyunca 7 bin 16 kişiye evde yaşlı bakım hizmetini götürdü. 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar, kimsesizler ve ihtiyaç sahipleri düzenli olarak ziyaret edildi. Yaşılıların saç traşından çarşaf değişimine, banyo ve oda temizliğinden pansumanına kadar her türlü ihtiyacını karşılandı. 2 bin 77 kadına evde gebe bebek lohusa bakım hizmeti de veren Sağlık İşleri Müdürlüğü, kadınlar ve dezavantajlı kesimlere yönelik sağlık eğitimleri ve taramalar da gerçekleştirdi.

MUHTARLIKLAR YENİLENDİ 
Bornova Belediyesi, muhtarların daha iyi şartlarda hizmet vermeleri için tasarladığı yeni muhtarlık binalarının ilkini Pınarbaşı’nın Kemalpaşa Mahallesi’nde hizmete açtı. Tek tip olarak tasarlanan ve tüm ihtiyaçları karşılayacak donanımların bulunduğu binlardan ilk etapta 10 adet yapıldı.

ÇİFTÇİYE DESTEK 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın, köylünün emeğinin karşılığını alması, tüketicinin de sağlıklı ve ucuz sebze ve meyvelere kavuşmasını sağlamak için başlattağı kooperatif çalışmaları sonuç verdi. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Kooperatif pek çok konuda çiftçiye destek uygulamalarını başlattı. Beşyol Köyü’nde ikincisi düzenlenen Kiraz Şenliği ile üreticinin ürünlerinin değerlenmesi amaçlandı.

BİLİM EĞİTİMİ DE VERİLDİ 
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde fizik, kimya, astronomi, biyoloji fosil bilim, bilim tarihi ve felsefesi, robot bilim atölyesi eğitimlerden yüzlerce çocuk yararlandı. Köylerde ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen bilim şenlikleriyle daha geniş kitlelere ulaşılması hedeflenirken, okullarde verilen seminerlerle birlikte bu etkinliklere katılanların sayısı 15 bini buldu. Bornova Belediyesi, dünyanın 545 milyon yıllık geçmişinin anlatıldığı Fosil Bilim Sergisi’ni de Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde açtı.
EĞİTİME DESTEK 
Bornova Belediyesi 2015 yılında da eğitime büyük destek verdi. BELGEM aracılığıyla 5 bine yakın öğrenciye lise ve üniversiteye hazırlık ile ingilizce kursları verildi. Hobi ve beceri edindirme kurslarından 7’den 70’e binlerce Bornovalı yararlanırken Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bakım onarım ve tadilat çalışmaları da talebe göre yapılmaya devam etti.

YOL HAMLESİ 
Bornova Belediyesi 2015 yılında ilçede ulaşımı rahatlatacak önemli yatırımlar yaptı. Toplam 20 kilometre yol asfaltlandı. Yeşilçam’da 1028 sokak, Mevlana’da 1776/1 sokak, Karacaoğlan’nda 6244 sokak asfaltlandı. Kavaklıdere Köyü’nde yeni bir köprü yapıldı. 4. Sanayi Sitesi’ni Ankara Asfaltı viyadük altından Pınarbaşı’na bağlayan ana arterin iki şeritli bölümü de dört şeritli hale getirildi.

AMATÖRLERE DESTEK 
Bornova Belediyesi 2015- 2016 futbol sezonu öncesi ilçede faaliyet gösteren 38 amatör kulübe toplam 208 bin 500 TL nakdi yardım yaptı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle ve sporcularla sık sık biraraya gelerek sorunlarını çözümler üretti. Bornova Belediyesi, uluslararası katılımla gerçekleştirilen U12 Cup’ta Bornova’nın spor kulüplerinden seçilen sporculardan bir takım oluşturarak Bornova Belediyespor formasıyla mücadele etmelerini sağladı. 


TEMİZLİKTEN TAVİZ YOK 
Bornova Belediyesi 2015 yılında vatandaşların yaşadıkları çevrenin temiz kalması konusundaki duyarlılığını artırmak için ‘bahar temizliği’ kampanyası başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile vatandaşların birlikte temizlediği sokaklar pırıl pırıl olurken, en güzel temizliğin kirletmemek olduğuna vurgu yapıldı. Bornova Belediyesi yıl boyunca yeni temizlik araçlarıyla filosunu güçlendirerek çalışmalarını sürdürdü.


SPOR KURSLARI İÇİN 
Bornova Belediyesi’nin başta Işıkkent Spor Tesisleri olmak üzere pek çok noktadaki tesislerinde yaz kış düzenlediği spor kurslarına katılım 2015 yılında da artarak devam etti. Branş sporlarının yanısıra kadınlara özel olarak düzenlenen doğa yürüyüşleri ile plates ve aerobik kursları da 2015’in yenilikleri arasında yeraldı.

E-KENT BORNOVA 
BORBEL E - Kent Bilgi Sistemi projesi ile Bornova Belediyesi’nin farklı birimlerde halen kullanılmakta olan Arşiv Yönetim Sistemi (AYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve bilgi teknolojileri uygulamaları, birbirleri ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile entegre hale getirildi. Mevcut Yönetim Bilgi Sistemi’nin iyileştirilerek bu sistemin İzmir Büyükşehir Belediyesi CBS ile veri alışverişi sağlandı. Bu proje İZKA’ya başvuran projeler arasından başarılı bulunup hibe desteği alarak uygulandı.

20 BİN KİŞİ TİYATRO İZLEDİ 
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2015 yılında 4 ana kadro oyunu, 7 adet de kursiyer oyunu sahneleyerek 20 bin izleyici sayısına ulaştı. 2015’te bir yandan oyunlarını Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde de izleyici ile buluşturarak daha geniş kitlelere ulaşan BBŞT, bir yandan da sayısı 400’ü bulan kursiyerlere eğitim vermeye de sürdürdü.

KÜLTÜRÜN DE BAŞKENTİ BORNOVA 
Bornova’da 2015 kültür etkinlikleriyle dopdolu geçti. Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin (IWS) birlikte düzenlediği Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali Yarışması kapsamında, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda dünyaca ünlü 50 ressam 20 metrelik  suluboya resim yaptı. Festivale, yurtiçi ve yurtdışından 300’ün üzerinde profesyonel ve amatör sanatçı katıldı. 

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği “Aşık Veysel Sanat Günleri”nde Bornovalılar Türk Halk Müziği’nden, Türk Sanat Müziği’ne rocktan, özgün müziğe geniş bir yelpazede birbirinden ünlü ve sevilen sanatçıları dinleme imkanı buldu. 

Bornova Belediyesi Doğa ve Köy Turizmini geliştirmek amacıyla yaptığı “Konuşan Duvarlar Projesi”  ile İzmir’de bir ilke imza attı. Graffiti / Sokak Sanatı ile ile köylerin duvarları renklendi. Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu 3. Uluslararası Latin Dansları Festivali, bu yıl Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Bornova Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve bir ay boyunca ilçenin değişik yerlerinde sergilenen Ramazan Kumpanyası, geleneksel ramazan eğlencelerini Bornovalılarla buluşturdu. Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’na yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması’na Hakkari’den Trabzon’a kadar ülkenin dört bir yanından katılım oldu. Bornova’nın tarihi ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması amacıyla ‘Bornova Kültür Turları’ başlatıldı. THM ve TSM koroları ünlü konuk sanatçıların da katıldığı aylık konserleriyle müzikseverleri 2015’te de buluşturdu.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 937 kez okundu
Yükleniyor...