İzmir de Ulaşım

‘BAYRAM ALIŞVERİŞLERİNİZİ ESNAFTAN YAPIN…’

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tüketicileri esnaf sanatkarından alışveriş yapmaya çağırdılar. AVM’ler yerine ilçe esnafından alışveriş yapılmasını içeren broşürler bastıran ve halka dağıtan oda yöneticileri, ‘Bucalının parası İzmir’de kalsın. Yabancı sermaye değil, dostumuz, akrabamız esnaf sanatkarlar kazansın’ şeklinde konuştu.

25 Haziran 2016 Cumartesi 19:32
‘BAYRAM ALIŞVERİŞLERİNİZİ ESNAFTAN YAPIN…’


Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tüketicileri esnaf sanatkarından alışveriş yapmaya çağırdılar. AVM’ler yerine ilçe esnafından alışveriş yapılmasını içeren broşürler bastıran ve halka dağıtan oda yöneticileri,  ‘Bucalının parası İzmir’de kalsın. Yabancı sermaye değil, dostumuz, akrabamız esnaf sanatkarlar kazansın’ şeklinde konuştu.

Bayram alışverişlerinin ilçe esnaf sanatkarından yapılması için kampanya başlattıklarını  belirten Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan, Tüketicilerin esnaf sanatkarlara sahip çıkmasını istedi.


Esnaf sanatkarların Türk toplumunun omurgasını oluşturduğunu hatırlatan Yazgan, ‘Bugün gerek terör belası gerekse diğer ülkelerin olumsuz tutumları nedeniyle Türk milleti birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan günleri yaşıyor. Her dönem toplumda denge unsuru olan, bütünlüğü sağlayan esnaf sanatkarlarımızın önemi daha da artmış durumda. Vatandaşlar da  toplumda çoğunluğu oluşturan ve yön veren esnaf kesimine daha çok sahip çıkmalı. Bunun ilk adımı, bayram alışverişlerini esnaftan yapmak olsun. Dostumuz, akrabamız esnaf sanatkarlara omuz verelim. Oda olarak  arife günleri dolup taşan yabancı sermayeli AVM’ler yerine insanları mahallesindeki esnafa yönlendirmek istiyoruz.  Bunun için bin adet broşür bastırdık. Esnafın toplumsal önemini anlatan broşürleri Bucalılara dağıtıyoruz’ dedi.

İÇİMİZDEN BİRİ
Her ailede bir esnaf sanatkarın bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yazgan, şunları söyledi:  ‘ Uzun yıllar AVM’lerin haksız rekabetine maruz kalan, yetersiz sermayesi nedeniyle büyüyemeyen ve kendini geliştiremeyen esnaf sanatkarların uzanacak dalları olalım. Unutmayalım, bir mahalledeki esnafın ışıkları sönerse sokak zifiri karanlık olur. 
Bayram arifesinde  alışverişlerimizi yabancı sermayeli AVM’lerden değil mahallemizin emektarı, dostumuz, akrabamız olan kendi esnafımızdan yapalım. Alışverişlerimizi kendi esnafımızdan yaparsak sıcak para yurtdışına kaçmaz, İzmir’in parası İzmir’de Bucalının parası Buca’da kalır. Her kesimin refahı artar,  huzurlu, mutlu bir toplum tablosu oluşur. Bu vesile ile Buca halkının ve esnaflarının huzur içinde bir bayram geçirmesi dileğiyle, Buca halkına sevgi ve saygılarımı sunarım.’

BÖLÜŞEREK TOK OLURUZ…
Vatandaşların yaptıkları çağrılara olumlu yaklaştıklarına dikkat çeken Turan Yazgan, esnaf sanatkarların da kendi içinde birlik ve beraberliği sağlamaları gerektiğini kaydetti. 
Yazgan, ‘Nasıl ki tüketicilerin esnaf sanatkarı tercih etmelerini istiyorsak, aynı şekilde esnaf sanatkarlar da birbirlerinden alışverişi tercih etmeli. Bakkal komşusu manavdan, manav mahallesinin kasabından alışveriş etmeli, ilk önce kendi aramızda birlik beraberliği sağlamalıyız. Ahilik geleneğimizden gelen yardımlaşma dayanışma duygumuz bu sayede güçlenecektir. Ahilik geleneği de bize bunu emreder. Bölüşürsek Tok Oluruz,Bölünürsek Yok Oluruz…’
 





Bu haber 4939 kez okundu
Yükleniyor...