19 Ağustos 2025 Salı
BİR KAÇAK GÖÇMEN FACİASI DAHA!Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Altınova Mahallesi'nde sahile vuran ceset sayısının 14'e yükseldiğini söyledi.![]() AYNI GÜN İKİNCİ GÖÇMEN FACİASI!
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Altınova Mahallesi'nde sahile vuran ceset sayısının 14'e yükseldiğini söyledi. Cesedi bulunan kaçaklar arasında 6 aylık hamile bir kadının da olduğu da bildirildi. Böylece İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu Mevkii'ndeki faciayla birlikte iki olayda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu. Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 14 kişinin cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu. 8 kaçağı kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı. ![]() ÖLÜ SAYISI 27'YE YÜKSELDİ
Ayvalık Altınova Mahallesi'nde 1' Uzungül Mevkisi, diğer 3'ü Fenerönü Mevkisi'nde olmak üzere 4 kaçak göçmen cesedi daha bulundu. Fenerönü Mevkii'nde kayalıklar arasında bulunan cesetlerden 1'inin çocuğa ait olduğu belirtildi.
Öte yandan, Dikili Kumburnu Mevkisi'nde yosunların arasında 1 kız çocuğu ile yetişkin 1 erkeğin kıyıya vurmuş cesetlerine ulaşıldı. Böylelikle, Ayvalık'taki cesedi bulunan kaçak sayısı 18, Dikili'de 9 olmak üzere toplamda 27'ye yükseldi.
![]() ÖLÜ SAYISI 31
Sahil Güvenlik ve Jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre Dikili'den açılıp batan iki botta ölenlerin toplamının saat 16.00 itibarıyla 31'e ulaştığı öğrenildi. Yetkililer 12 kişinin de kurtarıldığını bildirdi. Ölen kaçakların bir kısmı, Dikili, bir kısmı da Ayvalık Altınova sahillerine vurdu.
![]() Haber Kaynağı: DHA
Yükleniyor...
İLGİLİ HABERLER
|