İzmir de Ulaşım

ÇAM: DİKTATÖR BOZUNTULUĞUNDA ISRAR EDEREK VARILACAK BİR YER YOK!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların son dönemde aleni tehdide dönüştüğünü ifade etti. Anayasa ihlalcisi, taraflı cumhurbaşkanının açıklamalarının şiddet ve savaştan medet ummaya devam ettiğini belirtti.

15 Ocak 2016 Cuma 16:42
ÇAM: DİKTATÖR BOZUNTULUĞUNDA ISRAR EDEREK VARILACAK BİR YER YOK!  


CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların son dönemde aleni tehdide dönüştüğünü ifade etti. Anayasa ihlalcisi, taraflı cumhurbaşkanının açıklamalarının şiddet ve savaştan medet ummaya devam ettiğini belirtti.

Kanal D Televizyonunda yayımlanan bir programda yaşanan gelişmelerden sonra sunucunun özür dilemesi üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘dik durmadın’ sözlerine karşılık, Erdoğan’ın kullandığı üslubun kabul edilemez olduğunu kaydeden Çam, “Diktatör bozuntuluğunda ısrar ederek varılacak bir yer yok” dedi.
Son günlerde saray ve AKP çevrelerinde şiddet ve savaş dilinin iyice koyulaştığına vurgu yapan CHP’li Çam, “...Barış isteyen akademisyenler için YÖK ve yargıya talimat yağdıran diktatör bozuntusu, mafya artıklarından medet umar hale geldi" dedi. Ülkenin saygın akademisyenlerine, saraydan aldığı cesaretle, suç örgütü liderleri ‘oluk oluk kan akacak ve akan kanda duş alacağız’ diyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan koltuklarında oturan zevat bu duruma dair tek kelime etmiyor. Ne yargı ne hükümetin tek bir yetkilisi kan akıtacağız diyen suç örgütü lideri için ses çıkarabiliyor. Şiddeti körükleyen dili yayan, savaşı isteyen herkesi koruyan kollayan AKP güruhu, yargı üzerinde kurduğu vesayetle halkın haber almaması için olay yerine daha ambulans ulaşamadan yayın yasağı getirtmeyi beceriyor. AKP zihniyeti bu ülkeyi her gün şiddet sarmalının derinliklerine, kendi zihni karanlığının dibine çekiyor. Bugün Diyarbakır’da, Çınar polis merkezindeki patlamada aralarında bebeklerin de olduğu altı sivil yurttaşımız katledildi ve bir de polisimiz şehit oldu;  40’a yakın da yaralımız var. Ülkemizde Haziran'dan bu tarafa aylardır yaşananlar şiddet ve savaş çağrılarıyla büyüyerek devam ediyor. AKP zihniyeti savaş istiyor, kan dökülsün istiyor. Kutuplaşma ayrışma istiyor. Beraber yaşama irademize saldırıyor. Katliamların, ölümlerin sorumlusu şiddeti körükleyen bu zihniyettir, saraydır. Haziran seçim sonuçlarını gasp eden, yurttaşların iradesini hiçe sayan iktidar hırsızlarıdır” diye konuştu.

HEM VİCDANLARDA HEM DE YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ!
Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li siyasetçiler için sarf ettiği sözlere de dikkat çeken Çam, “Barış için acil adım atılması, akan kanın, şiddetin durması, savaş çığlıklarından uzaklaşılması, TBMM'nin süreçte etkin olması gereğini her fırsatta dile getiren bizler, saraycıların gözünde suçluyuz. Ama, oluk oluk kan akacak, o kanda duş yapacağım diyen vicdansızlar, tecavüzcüler, mafya bozuntuları masum, öyle mi? Yok öyle yağma düzeni. Senin çağrı yaparak harekete geçirttiğin kurumlar, vesayet altına aldığın yargın, senden ilham alan mafya bozuntuların varsa bu ülkenin de bir vicdanı var! Hukuk devleti geleneği var. Aylardır yaptıklarınızla, yürüttüğünüz savaşla, halkı birbirine kırdıran, katliamlara göz yuman politikalarınızla abad olamayacaksınız. Günü gelecek ve hesap vereceksiniz. Halkın vicdanıyla ve hukukun soğuk yüzüyle karşılaştığınızda bugün attığınız ve yarın atacağınız adımları hatırlayacaksınız. Bu yoldan dönmezseniz, varacağınız yer hüküm giymektir. Hem vicdanlarda hem yargı önünde mahkum olmaktır. Biz o gün geldiğinde aynı bu ülkeyi kurarken olduğu gibi ilkelerimizden ödün vermemenin gururu ile davranacağız. Sizin hakkınızı hukukunuzu da biz savunacağız. Şimdi olduğu gibi o gün de toplumsal uzlaşma ve barış diyeceğiz” dedi.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 2630 kez okundu
Yükleniyor...