İzmir de Ulaşım

ÖNCÜ GENÇLİK EYLEMDE...!

AKP Diktatörlüğü Yıkılacak sloganları ile meydanlara dökülen gençler İstanbul'da Karaköy- Kadıköy Vapurunu işgal ettiler.Resimlerdende görüleceği gibi yolcuların sempati ile baktığı gençler 1968 'deki Abilerini aratmıyorlar.

22 Ağustos 2011 Pazartesi 02:06
Gazeteport.Com' dan aldığımız haber aynen şöyle; 

"Karaköy-Kadıköy Şehir Hatları vapuru, İşçi Partisi'ne (İP) bağlı Öncü Gençlik üyeleri tarafından İşçi Partisi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'a yapılan baskınları protesto etmek amacıyla işgal edildi.
Polisin yaptığı operasyonlar sonucu Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal çalışanları ve İşçi Partisi yöneticilerininin gözaltına alınmasını protesto eden, Öncü Gençlik üyeleri, saat 00.00 seferini yapan Karaköy-Kadıköy vapuru iskeleye yanaştığı sırada kaptan köşküne çıktı. 
Vapurun bir süre iskeleye yanaşmasını engellemek isteyen grup, ön ve arka güverteye “AKP diktatörlüğü, İP, Ulusal Kanal ve Aydınlık’ı vuruyor” ve “Mehmetçik tabutta, komutanlar Hasdal’da, Aydınlar Silivri’de. İsyan Ediyoruz” yazılı pankartlar astı. Grup, protesto sırasında “Yurtsever basın susturulamaz”, “Fethullahçı çete dağıtılacak” sloganları attı. Protesto, Utku Faik Yılmaz, Çağdaş Cengiz ve Emrah Alan'ın gözaltına alınmasıyla son buldu.
Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Utku Faik Yılmaz gözaltına alınmadan önce basın mensuplarına yatığı açıklamada, “9 yöneticimizin suçları neydi? Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs'la ilgili karanlık planlarını ortaya çıkaran ses kayıtlarını yayınlamaktı. Bu durumu protesto ediyoruz. Aydınık Gazetesi ve Ulusal Kanal'ı susturamayacaklar. Türk Ordusu'nun komutanlarını Hasdal'da esir ediyorlar. Aydınlarımız Silivri'de tutsak. AKP yıkılacak” diye konuştu. "

Kartel ve yandaş medyada yer bulamayan bu baskın haberine halkın tepkisi büyüyor.
Kartel ve Yandaş medyanın bu baskın olayına değinmemesini eleştiren bir tek Can Dündar'ın yazısı vardı.
Can Dündar'ın dışında bir habere rastlanmaması Can Dündar' a helal olsun dedirtti.

Oysa onlarca sanatçı, Aydın bu baskını kınayan demeçler geçmişti.

Eylemden Görüntüler






Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1906 kez okundu
Yükleniyor...